Suppis-Juurespiiras

Sekoita juuressose ja rasva kulhossa.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.

Pudista ja paloittele sienet.

Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.

Suikaloi pekoni.

Paahda pekonit pannulla kevyesti.

Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat.

Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.

Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat.

Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.

Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Ripottele päälle juusto.

Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juuressose Pirkka 500g187g75kcal1.3g16.7g0.4g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 56g398kcal0.2g0g44.9g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl187g655kcal26.2g119.8g5.8g10.3g
Ruisjauho, 1 dl37g120kcal4.1g24g0.9g5.2g
Leivinjauhe 3.7g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Basilika, tuore 3.7g1kcal0.1g0g0g0.1g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g150g45kcal1.5g6g0.4g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 64g144kcal10.2g0.3g11.5g0g
Lantturaaste, annos 100g75g19kcal0.7g3.4g0.2g1.3g
Porkkanaraaste 200g75g20kcal0.4g4g0.1g1.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g177g48kcal2.3g8.5g0.4g3g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g37g82kcal5.2g1.6g6g0.2g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g67g148kcal9.4g2.9g10.8g0.4g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Basilika, tuore 1.9g0.5kcal0.1g0g0g0g
Leppäsavujuusto voimakassuolainen (Pirkka), annos 100g56g191kcal20.2g0g14.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2484g4083kcal179.6g377.6g204.6g44.8g
Valittu annoskoko1242g2042kcal89.8g188.8g102.3g22.4g
Annoskoko puolitettuna621g1021kcal44.9g94.4g51.2g11.2g
Arvot/100g100g164kcal7.2g15.2g8.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388328