Suppis-Juurespiiras

Sekoita juuressose ja rasva kulhossa.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.

Pudista ja paloittele sienet.

Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.

Suikaloi pekoni.

Paahda pekonit pannulla kevyesti.

Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat.

Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.

Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat.

Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.

Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Ripottele päälle juusto.

Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juuressose Pirkka 500g31g13kcal0.2g2.8g0.1g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 9g66kcal0g0g7.5g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl31g109kcal4.4g20g1g1.7g
Ruisjauho, 1 dl6.2g20kcal0.7g4g0.1g0.9g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Basilika, tuore 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g25g7.5kcal0.2g1g0.1g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 11g24kcal1.7g0.1g1.9g0g
Lantturaaste, annos 100g13g3.1kcal0.1g0.6g0g0.2g
Porkkanaraaste 200g13g3.4kcal0.1g0.7g0g0.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g30g8kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g6.2g14kcal0.9g0.3g1g0g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g11g25kcal1.6g0.5g1.8g0.1g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Basilika, tuore 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Leppäsavujuusto voimakassuolainen (Pirkka), annos 100g9g32kcal3.4g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana414g681kcal30g63.2g34.2g7.4g
Valittu annoskoko207g340kcal15g31.6g17.1g3.7g
Annoskoko puolitettuna104g170kcal7.5g15.8g8.6g1.9g
Arvot/100g100g164kcal7.2g15.3g8.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388328