Suppis-Juurespiiras

Sekoita juuressose ja rasva kulhossa.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.

Pudista ja paloittele sienet.

Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.

Suikaloi pekoni.

Paahda pekonit pannulla kevyesti.

Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat.

Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.

Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat.

Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.

Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Ripottele päälle juusto.

Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juuressose Pirkka 500g42g17kcal0.3g3.7g0.1g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 13g89kcal0g0g10g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl42g146kcal5.8g26.6g1.3g2.3g
Ruisjauho, 1 dl8.3g27kcal0.9g5.3g0.2g1.2g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Basilika, tuore 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g33g10kcal0.3g1.3g0.1g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 14g32kcal2.3g0.1g2.5g0g
Lantturaaste, annos 100g17g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Porkkanaraaste 200g17g4.5kcal0.1g0.9g0g0.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g39g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g8.3g18kcal1.2g0.4g1.3g0g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g15g33kcal2.1g0.6g2.4g0.1g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Basilika, tuore 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Leppäsavujuusto voimakassuolainen (Pirkka), annos 100g13g42kcal4.5g0g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana552g907kcal39.8g83.8g45.2g10g
Valittu annoskoko276g454kcal19.9g41.9g22.6g5g
Annoskoko puolitettuna138g227kcal10g21g11.3g2.5g
Arvot/100g100g165kcal7.2g15.2g8.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388328