Suppis-Juurespiiras

Sekoita juuressose ja rasva kulhossa.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.

Pudista ja paloittele sienet.

Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.

Suikaloi pekoni.

Paahda pekonit pannulla kevyesti.

Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat.

Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.

Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat.

Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.

Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Ripottele päälle juusto.

Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juuressose Pirkka 500g52g21kcal0.4g4.6g0.1g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 16g111kcal0.1g0g12.5g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl52g182kcal7.3g33.3g1.6g2.9g
Ruisjauho, 1 dl10g33kcal1.1g6.7g0.2g1.4g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Basilika, tuore 1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g42g13kcal0.4g1.7g0.1g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 18g40kcal2.8g0.1g3.2g0g
Lantturaaste, annos 100g21g5.2kcal0.2g1g0.1g0.4g
Porkkanaraaste 200g21g5.6kcal0.1g1.1g0g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g49g13kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g10g23kcal1.5g0.4g1.7g0.1g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g19g41kcal2.6g0.8g3g0.1g
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.1g0.1g1.8g0g
Basilika, tuore 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Leppäsavujuusto voimakassuolainen (Pirkka), annos 100g16g53kcal5.6g0g4.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana690g1134kcal49.8g105.2g57g12.4g
Valittu annoskoko345g567kcal24.9g52.6g28.5g6.2g
Annoskoko puolitettuna173g284kcal12.5g26.3g14.3g3.1g
Arvot/100g100g164kcal7.2g15.3g8.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388328