Suppis-Juurespiiras

Sekoita juuressose ja rasva kulhossa.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.

Pudista ja paloittele sienet.

Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.

Suikaloi pekoni.

Paahda pekonit pannulla kevyesti.

Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat.

Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.

Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat.

Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.

Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Ripottele päälle juusto.

Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juuressose Pirkka 500g62g25kcal0.4g5.6g0.1g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 19g133kcal0.1g0g15g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl62g218kcal8.7g39.9g1.9g3.4g
Ruisjauho, 1 dl13g40kcal1.4g8g0.3g1.7g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Basilika, tuore 1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g50g15kcal0.5g2g0.1g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 21g48kcal3.4g0.1g3.8g0g
Lantturaaste, annos 100g25g6.2kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Porkkanaraaste 200g25g6.7kcal0.1g1.3g0g0.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g59g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g13g28kcal1.7g0.5g2g0.1g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g23g49kcal3.1g1g3.6g0.1g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Basilika, tuore 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Leppäsavujuusto voimakassuolainen (Pirkka), annos 100g19g64kcal6.7g0g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana828g1361kcal59.6g125.8g68g14.6g
Valittu annoskoko414g681kcal29.8g62.9g34g7.3g
Annoskoko puolitettuna207g340kcal14.9g31.5g17g3.7g
Arvot/100g100g164kcal7.2g15.2g8.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388328