Suppis-Juurespiiras

Sekoita juuressose ja rasva kulhossa.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.

Pudista ja paloittele sienet.

Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.

Suikaloi pekoni.

Paahda pekonit pannulla kevyesti.

Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat.

Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.

Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat.

Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.

Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Ripottele päälle juusto.

Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juuressose Pirkka 500g83g33kcal0.6g7.4g0.2g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 25g177kcal0.1g0g20g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl83g291kcal11.6g53.3g2.6g4.6g
Ruisjauho, 1 dl17g53kcal1.8g10.7g0.4g2.3g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Basilika, tuore 1.7g0.5kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g67g20kcal0.7g2.7g0.2g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 28g64kcal4.5g0.1g5.1g0g
Lantturaaste, annos 100g33g8.3kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Porkkanaraaste 200g33g9kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g79g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g17g37kcal2.3g0.7g2.7g0.1g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g30g66kcal4.2g1.3g4.8g0.2g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Basilika, tuore 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Leppäsavujuusto voimakassuolainen (Pirkka), annos 100g25g85kcal9g0g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1104g1815kcal79.8g168g91.4g19.8g
Valittu annoskoko552g908kcal39.9g84g45.7g9.9g
Annoskoko puolitettuna276g454kcal20g42g22.9g5g
Arvot/100g100g164kcal7.2g15.2g8.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388328