Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 510g149kcal4.8g23g2g9.7g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g113g32kcal0.7g6.7g0.2g2.8g
Persilja 3.8g1kcal0.1g0g0g0.3g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.8g0.3kcal0g0.1g0g0.1g
Riisi tumma 90g314kcal6.3g64.8g2.1g3.6g
Oliiviöljy 68g597kcal0g0g67.5g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)150g308kcal22.5g3.8g22.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2178g2886kcal72.8g211.4g189.2g38.2g
Valittu annoskoko1089g1443kcal36.4g105.7g94.6g19.1g
Annoskoko puolitettuna545g721kcal18.2g52.9g47.3g9.6g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211