Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 1191g349kcal11.2g53.6g4.8g22.6g
Sipuli (kuorittu)350g95kcal4.6g16.8g0.7g6g
Porkkana, keskikokoinen 65g263g74kcal1.6g15.6g0.5g6.6g
Persilja 8.8g2.4kcal0.1g0.1g0g0.7g
Minttu, tuore (-), annos 1g1.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Riisi tumma 210g733kcal14.7g151.3g4.8g8.4g
Oliiviöljy 158g1394kcal0g0g157.6g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)350g718kcal52.5g8.8g52.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8.8g1.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5082g6734kcal169.6g492.8g441.8g88.8g
Valittu annoskoko2541g3367kcal84.8g246.4g220.9g44.4g
Annoskoko puolitettuna1271g1684kcal42.4g123.2g110.5g22.2g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211