Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 1531g448kcal14.4g68.9g6.1g29.1g
Sipuli (kuorittu)450g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g338g95kcal2g20.1g0.7g8.4g
Persilja 11g3.1kcal0.2g0.1g0g0.9g
Minttu, tuore (-), annos 1g2.3g1kcal0.1g0.2g0g0.2g
Riisi tumma 270g943kcal18.9g194.5g6.2g10.8g
Oliiviöljy 203g1792kcal0g0g202.6g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)450g923kcal67.5g11.3g67.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6534g8658kcal218g633.8g568g114.2g
Valittu annoskoko3267g4329kcal109g316.9g284g57.1g
Annoskoko puolitettuna1634g2164kcal54.5g158.5g142g28.6g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211