Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g263g649kcal47.3g0g50g0g
Lanttu 351g101kcal3.5g16.1g1.1g6.3g
Sipuli (kuorittu)61g17kcal0.8g2.9g0.1g1g
Porkkana 105g34kcal0.7g5.8g0.2g2.7g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 88g66kcal1.6g13.5g0.2g0.9g
Vesi263g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g25g29kcal0.6g1.5g2.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2310g1795kcal109g79.6g107.6g22.6g
Valittu annoskoko1155g897kcal54.5g39.8g53.8g11.3g
Annoskoko puolitettuna578g449kcal27.3g19.9g26.9g5.7g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.4g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059