Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g2276g5622kcal409.7g0g432.5g0g
Lanttu 3035g876kcal30.3g139.6g9.1g54.6g
Sipuli (kuorittu)531g143kcal6.9g25.5g1.1g9g
Porkkana 911g298kcal5.6g50.6g1.8g23.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 759g575kcal14.2g117g1.5g7.6g
Vesi2276g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g212g255kcal5.3g12.7g19.1g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g15537kcal944g690.8g930.2g195.2g
Valittu annoskoko10000g7769kcal472g345.4g465.1g97.6g
Annoskoko puolitettuna5000g3884kcal236g172.7g232.6g48.8g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059