Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g338g835kcal60.8g0g64.2g0g
Lanttu 451g130kcal4.5g20.7g1.4g8.1g
Sipuli (kuorittu)79g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Porkkana 135g44kcal0.8g7.5g0.3g3.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 113g85kcal2.1g17.4g0.2g1.1g
Vesi338g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g32g38kcal0.8g1.9g2.8g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2970g2307kcal140g102.6g138.2g28.8g
Valittu annoskoko1485g1154kcal70g51.3g69.1g14.4g
Annoskoko puolitettuna743g577kcal35g25.7g34.6g7.2g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059