Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g38g93kcal6.8g0g7.1g0g
Lanttu 50g14kcal0.5g2.3g0.2g0.9g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Porkkana 15g4.9kcal0.1g0.8g0g0.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 13g10kcal0.2g1.9g0g0.1g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g3.5g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana330g256kcal15.6g11.2g15.2g3.2g
Valittu annoskoko165g128kcal7.8g5.6g7.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna83g64kcal3.9g2.8g3.8g0.8g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.4g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059