Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g56g139kcal10.1g0g10.7g0g
Lanttu 75g22kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Porkkana 23g7.4kcal0.1g1.3g0g0.6g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 19g14kcal0.4g2.9g0g0.2g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g5.3g6.3kcal0.1g0.3g0.5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana495g384kcal23.4g17.2g22.8g5g
Valittu annoskoko247g192kcal11.7g8.6g11.4g2.5g
Annoskoko puolitettuna124g96kcal5.9g4.3g5.7g1.3g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059