Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g901g2226kcal162.2g0g171.3g0g
Lanttu 1202g347kcal12g55.3g3.6g21.6g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Porkkana 361g118kcal2.2g20g0.7g9.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 301g228kcal5.6g46.3g0.6g3g
Vesi901g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g84g101kcal2.1g5g7.6g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7920g6153kcal373.6g273.4g368.4g77.4g
Valittu annoskoko3960g3076kcal186.8g136.7g184.2g38.7g
Annoskoko puolitettuna1980g1538kcal93.4g68.4g92.1g19.4g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059