Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g1052g2597kcal189.3g0g199.8g0g
Lanttu 1402g405kcal14g64.5g4.2g25.2g
Sipuli (kuorittu)245g66kcal3.2g11.8g0.5g4.2g
Porkkana 421g138kcal2.6g23.4g0.8g10.7g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 351g266kcal6.6g54.1g0.7g3.5g
Vesi1052g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g98g118kcal2.5g5.9g8.8g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9240g7178kcal436.4g319.4g429.6g90.2g
Valittu annoskoko4620g3589kcal218.2g159.7g214.8g45.1g
Annoskoko puolitettuna2310g1795kcal109.1g79.9g107.4g22.6g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059