Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g113g278kcal20.3g0g21.4g0g
Lanttu 150g43kcal1.5g6.9g0.5g2.7g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Porkkana 45g15kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 38g29kcal0.7g5.8g0.1g0.4g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g11g13kcal0.3g0.6g0.9g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana990g769kcal46.8g34.2g46.2g9.6g
Valittu annoskoko495g385kcal23.4g17.1g23.1g4.8g
Annoskoko puolitettuna248g192kcal11.7g8.6g11.6g2.4g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059