Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g1138g2811kcal204.9g0g216.2g0g
Lanttu 1518g438kcal15.2g69.8g4.6g27.3g
Sipuli (kuorittu)266g72kcal3.5g12.7g0.5g4.5g
Porkkana 455g149kcal2.8g25.3g0.9g11.6g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 379g287kcal7.1g58.5g0.8g3.8g
Vesi1138g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g106g128kcal2.7g6.4g9.6g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7769kcal472.4g345.4g465.2g97.6g
Valittu annoskoko5000g3884kcal236.2g172.7g232.6g48.8g
Annoskoko puolitettuna2500g1942kcal118.1g86.4g116.3g24.4g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059