Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g1200g2964kcal216g0g228g0g
Lanttu 1600g462kcal16g73.6g4.8g28.8g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Porkkana 480g157kcal3g26.7g1g12.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 400g303kcal7.5g61.7g0.8g4g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g112g134kcal2.8g6.7g10.1g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10544g8191kcal497.8g364.2g490.6g103g
Valittu annoskoko5272g4096kcal248.9g182.1g245.3g51.5g
Annoskoko puolitettuna2636g2048kcal124.5g91.1g122.7g25.8g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059