Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g1202g2969kcal216.3g0g228.3g0g
Lanttu 1602g462kcal16g73.7g4.8g28.8g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.5g0.6g4.8g
Porkkana 481g157kcal3g26.7g1g12.3g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 401g304kcal7.5g61.8g0.8g4g
Vesi1202g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g112g135kcal2.8g6.7g10.1g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10560g8204kcal498.4g364.8g491.2g103.2g
Valittu annoskoko5280g4102kcal249.2g182.4g245.6g51.6g
Annoskoko puolitettuna2640g2051kcal124.6g91.2g122.8g25.8g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059