Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g131g325kcal23.7g0g25g0g
Lanttu 175g51kcal1.8g8.1g0.5g3.2g
Sipuli (kuorittu)31g8.3kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Porkkana 53g17kcal0.3g2.9g0.1g1.3g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 44g33kcal0.8g6.8g0.1g0.4g
Vesi131g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g12g15kcal0.3g0.7g1.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1155g897kcal54.6g40g53.8g11.2g
Valittu annoskoko578g449kcal27.3g20g26.9g5.6g
Annoskoko puolitettuna289g224kcal13.7g10g13.5g2.8g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059