Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g1352g3340kcal243.4g0g256.9g0g
Lanttu 1803g520kcal18g82.9g5.4g32.4g
Sipuli (kuorittu)316g85kcal4.1g15.1g0.6g5.4g
Porkkana 541g177kcal3.4g30.1g1.1g13.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 451g341kcal8.4g69.5g0.9g4.5g
Vesi1352g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g126g151kcal3.2g7.6g11.4g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11880g9229kcal561g410.4g552.6g116g
Valittu annoskoko5940g4615kcal280.5g205.2g276.3g58g
Annoskoko puolitettuna2970g2307kcal140.3g102.6g138.2g29g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059