Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g1502g3711kcal270.4g0g285.4g0g
Lanttu 2003g578kcal20g92.1g6g36.1g
Sipuli (kuorittu)351g95kcal4.6g16.8g0.7g6g
Porkkana 601g196kcal3.7g33.4g1.2g15.3g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 501g379kcal9.4g77.2g1g5g
Vesi1502g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g140g168kcal3.5g8.4g12.6g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13200g10254kcal623.2g455.8g613.8g129g
Valittu annoskoko6600g5127kcal311.6g227.9g306.9g64.5g
Annoskoko puolitettuna3300g2564kcal155.8g114g153.5g32.3g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059