Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g169g417kcal30.4g0g32.1g0g
Lanttu 225g65kcal2.3g10.4g0.7g4.1g
Sipuli (kuorittu)39g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Porkkana 68g22kcal0.4g3.8g0.1g1.7g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 56g43kcal1.1g8.7g0.1g0.6g
Vesi169g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g16g19kcal0.4g0.9g1.4g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1485g1153kcal70.2g51.4g69g14.6g
Valittu annoskoko742g577kcal35.1g25.7g34.5g7.3g
Annoskoko puolitettuna371g288kcal17.6g12.9g17.3g3.7g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059