Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g1803g4453kcal324.5g0g342.5g0g
Lanttu 2404g694kcal24g110.6g7.2g43.3g
Sipuli (kuorittu)421g114kcal5.5g20.2g0.8g7.2g
Porkkana 721g236kcal4.5g40.1g1.4g18.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 601g455kcal11.2g92.7g1.2g6g
Vesi1803g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g168g202kcal4.2g10.1g15.1g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15840g12305kcal747.8g547.4g736.4g154.8g
Valittu annoskoko7920g6153kcal373.9g273.7g368.2g77.4g
Annoskoko puolitettuna3960g3076kcal187g136.9g184.1g38.7g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059