Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g188g464kcal33.8g0g35.7g0g
Lanttu 250g72kcal2.5g11.5g0.8g4.5g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 63g47kcal1.2g9.7g0.1g0.6g
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g18g21kcal0.4g1.1g1.6g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1650g1282kcal78g57.2g77g16g
Valittu annoskoko825g641kcal39g28.6g38.5g8g
Annoskoko puolitettuna413g320kcal19.5g14.3g19.3g4g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059