Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 450g687kcal86.8g0g37.8g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl150g450kcal12.7g80.9g6.7g3.3g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl13g117kcal0g0g13g0g
Jäävuorisalaatti, rapea100g10kcal1.1g0.8g0.2g1.2g
Tomaatti 250g57kcal1.4g8.6g0.7g3.5g
Juustoraaste emmental punaleima150g585kcal43.5g0g45g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g100g42kcal1.6g9g0.5g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore50g13kcal0g4.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2624g3945kcal295.4g212.4g208g17.6g
Valittu annoskoko1312g1973kcal147.7g106.2g104g8.8g
Annoskoko puolitettuna656g986kcal73.9g53.1g52g4.4g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760