Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 562g858kcal108.5g0g47.2g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl187g562kcal15.9g101.2g8.4g4.1g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl16g146kcal0g0g16.2g0g
Jäävuorisalaatti, rapea125g13kcal1.4g1g0.2g1.5g
Tomaatti 312g71kcal1.7g10.8g0.9g4.4g
Juustoraaste emmental punaleima187g731kcal54.3g0g56.2g0g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g125g53kcal2g11.2g0.6g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore63g16kcal0g5.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3280g4932kcal369.2g265.6g259.6g22.4g
Valittu annoskoko1640g2466kcal184.6g132.8g129.8g11.2g
Annoskoko puolitettuna820g1233kcal92.3g66.4g64.9g5.6g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760