Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 675g1030kcal130.2g0g56.7g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl225g675kcal19.1g121.4g10.1g4.9g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl20g175kcal0g0g19.5g0g
Jäävuorisalaatti, rapea150g15kcal1.6g1.2g0.3g1.8g
Tomaatti 375g85kcal2.1g12.9g1.1g5.2g
Juustoraaste emmental punaleima225g877kcal65.2g0g67.4g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g150g63kcal2.4g13.5g0.7g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore75g19kcal0g6.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3936g5918kcal443.2g318.6g311.8g26.6g
Valittu annoskoko1968g2959kcal221.6g159.3g155.9g13.3g
Annoskoko puolitettuna984g1479kcal110.8g79.7g78g6.7g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760