Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 787g1202kcal151.9g0g66.1g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl262g787kcal22.3g141.6g11.8g5.8g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl23g205kcal0g0g22.7g0g
Jäävuorisalaatti, rapea175g18kcal1.9g1.4g0.3g2.1g
Tomaatti 437g100kcal2.4g15.1g1.3g6.1g
Juustoraaste emmental punaleima262g1023kcal76.1g0g78.7g0g
Sipuli (kuorittu)87g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g175g73kcal2.8g15.7g0.9g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore87g22kcal0g7.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4592g6904kcal517g371.8g364g31.2g
Valittu annoskoko2296g3452kcal258.5g185.9g182g15.6g
Annoskoko puolitettuna1148g1726kcal129.3g93g91g7.8g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760