Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 899g1373kcal173.6g0g75.5g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl300g899kcal25.5g161.9g13.5g6.6g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl26g234kcal0g0g26g0g
Jäävuorisalaatti, rapea200g20kcal2.2g1.6g0.4g2.4g
Tomaatti 500g114kcal2.8g17.2g1.5g7g
Juustoraaste emmental punaleima300g1169kcal86.9g0g89.9g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g200g84kcal3.2g18g1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore100g25kcal0g9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5248g7890kcal591g425g416g35.6g
Valittu annoskoko2624g3945kcal295.5g212.5g208g17.8g
Annoskoko puolitettuna1312g1973kcal147.8g106.3g104g8.9g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760