Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 900g1374kcal173.7g0g75.6g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl300g900kcal25.5g162g13.5g6.6g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl26g234kcal0g0g26g0g
Jäävuorisalaatti, rapea200g20kcal2.2g1.6g0.4g2.4g
Tomaatti 500g114kcal2.8g17.3g1.5g7g
Juustoraaste emmental punaleima300g1170kcal87g0g90g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g200g84kcal3.2g18g1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore100g25kcal0g9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5252g7896kcal591.4g425.4g416.4g35.6g
Valittu annoskoko2626g3948kcal295.7g212.7g208.2g17.8g
Annoskoko puolitettuna1313g1974kcal147.9g106.4g104.1g8.9g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760