Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 112g172kcal21.7g0g9.4g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl38g112kcal3.2g20.2g1.7g0.8g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl3.2g29kcal0g0g3.2g0g
Jäävuorisalaatti, rapea25g2.5kcal0.3g0.2g0g0.3g
Tomaatti 63g14kcal0.3g2.2g0.2g0.9g
Juustoraaste emmental punaleima38g146kcal10.9g0g11.2g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g25g11kcal0.4g2.2g0.1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore13g3.1kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana656g986kcal74g53g51.6g4.4g
Valittu annoskoko328g493kcal37g26.5g25.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna164g247kcal18.5g13.3g12.9g1.1g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760