Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali667g141kcal8g22.7g1.3g14g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Puuroriisi32g112kcal1.9g24.3g0.5g0.7g
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 267g607kcal50.7g0g45.4g0g
Siirappi 27g81kcal0g19.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2320g1973kcal124.8g150.8g95g36g
Valittu annoskoko1160g986kcal62.4g75.4g47.5g18g
Annoskoko puolitettuna580g493kcal31.2g37.7g23.8g9g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318