Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali834g176kcal10g28.4g1.7g17.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g63g18kcal0.4g3.7g0.1g1.6g
Puuroriisi40g140kcal2.4g30.4g0.7g0.9g
Sipuli (kuorittu)146g39kcal1.9g7g0.3g2.5g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 334g759kcal63.4g0g56.7g0g
Siirappi 33g101kcal0g24.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2900g2466kcal156.2g188.4g119g45g
Valittu annoskoko1450g1233kcal78.1g94.2g59.5g22.5g
Annoskoko puolitettuna725g617kcal39.1g47.1g29.8g11.3g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318