Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1000g211kcal12g34g2g21g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.4g4.5g0.1g1.9g
Puuroriisi48g168kcal2.9g36.5g0.8g1.1g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 400g910kcal76g0g68g0g
Siirappi 40g121kcal0g29.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3476g2956kcal187.2g226g142.4g54g
Valittu annoskoko1738g1478kcal93.6g113g71.2g27g
Annoskoko puolitettuna869g739kcal46.8g56.5g35.6g13.5g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318