Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1001g211kcal12g34g2g21g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Puuroriisi48g168kcal2.9g36.5g0.8g1.1g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 401g911kcal76.1g0g68.1g0g
Siirappi 40g121kcal0g29.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3480g2959kcal187.6g226.2g143g54g
Valittu annoskoko1740g1480kcal93.8g113.1g71.5g27g
Annoskoko puolitettuna870g740kcal46.9g56.6g35.8g13.5g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318