Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1168g246kcal14g39.7g2.3g24.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g88g25kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Puuroriisi56g196kcal3.4g42.6g1g1.3g
Sipuli (kuorittu)204g55kcal2.7g9.8g0.4g3.5g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 467g1063kcal88.8g0g79.4g0g
Siirappi 47g141kcal0g34.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4060g3452kcal218.8g263.8g166.6g63g
Valittu annoskoko2030g1726kcal109.4g131.9g83.3g31.5g
Annoskoko puolitettuna1015g863kcal54.7g66g41.7g15.8g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318