Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1335g282kcal16g45.4g2.7g28g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g6g0.2g2.5g
Puuroriisi64g224kcal3.8g48.7g1.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)234g63kcal3g11.2g0.5g4g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 534g1215kcal101.4g0g90.8g0g
Siirappi 53g161kcal0.1g39.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4640g3946kcal249.8g301.8g190.6g72g
Valittu annoskoko2320g1973kcal124.9g150.9g95.3g36g
Annoskoko puolitettuna1160g987kcal62.5g75.5g47.7g18g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318