Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1669g352kcal20g56.7g3.3g35g
Porkkana, keskikokoinen 65g125g35kcal0.8g7.4g0.3g3.1g
Puuroriisi80g280kcal4.8g60.9g1.4g1.8g
Sipuli (kuorittu)292g79kcal3.8g14g0.6g5g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 667g1519kcal126.8g0g113.5g0g
Siirappi 67g201kcal0.1g49.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5800g4932kcal312.6g377g238.2g89.8g
Valittu annoskoko2900g2466kcal156.3g188.5g119.1g44.9g
Annoskoko puolitettuna1450g1233kcal78.2g94.3g59.6g22.5g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318