Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali334g70kcal4g11.3g0.7g7g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Puuroriisi16g56kcal1g12.2g0.3g0.4g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 134g304kcal25.4g0g22.7g0g
Siirappi 13g40kcal0g9.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1160g986kcal62.8g75.4g47.8g18g
Valittu annoskoko580g493kcal31.4g37.7g23.9g9g
Annoskoko puolitettuna290g247kcal15.7g18.9g12g4.5g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318