Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4000g844kcal48g136g8g84g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.8g0.6g7.5g
Puuroriisi192g672kcal11.5g145.9g3.3g4.4g
Sipuli (kuorittu)700g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1600g3641kcal304g0g272g0g
Siirappi 160g482kcal0.2g118.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13904g11824kcal749.2g903.8g570.6g215.6g
Valittu annoskoko6952g5912kcal374.6g451.9g285.3g107.8g
Annoskoko puolitettuna3476g2956kcal187.3g226g142.7g53.9g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318