Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali501g106kcal6g17g1g10.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Puuroriisi24g84kcal1.4g18.3g0.4g0.6g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 200g456kcal38g0g34g0g
Siirappi 20g60kcal0g14.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1740g1480kcal93.4g113g71.4g27g
Valittu annoskoko870g740kcal46.7g56.5g35.7g13.5g
Annoskoko puolitettuna435g370kcal23.4g28.3g17.9g6.8g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318