Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta65g235kcal8.5g45.6g1.4g2.3g
Kuivahiiva, annos 11g2.4g8.6kcal1.1g1g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 51g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow5g45kcal0g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana249g577kcal19.2g93.2g13g4.6g
Valittu annoskoko124g288kcal9.6g46.6g6.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna62g144kcal4.8g23.3g3.3g1.2g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132