Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta670g2413kcal87.2g469.3g14.1g23.5g
Kuivahiiva, annos 11g25g89kcal11.1g9.9g1.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 520g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow52g464kcal0g0g51.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2556g5933kcal196.6g958.4g134.4g47g
Valittu annoskoko1278g2966kcal98.3g479.2g67.2g23.5g
Annoskoko puolitettuna639g1483kcal49.2g239.6g33.6g11.8g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132