Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta745g2682kcal96.8g521.4g15.6g26.1g
Kuivahiiva, annos 11g27g99kcal12.3g11g1.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 578g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow57g516kcal0g0g57.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2840g6592kcal218.2g1064.8g149g52.2g
Valittu annoskoko1420g3296kcal109.1g532.4g74.5g26.1g
Annoskoko puolitettuna710g1648kcal54.6g266.2g37.3g13.1g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132