Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta894g3218kcal116.2g625.7g18.8g31.3g
Kuivahiiva, annos 11g33g118kcal14.8g13.2g2g0g
Vesi, vesijohtovesi 694g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow69g619kcal0g0g68.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3408g7910kcal262g1277.8g179.2g62.6g
Valittu annoskoko1704g3955kcal131g638.9g89.6g31.3g
Annoskoko puolitettuna852g1978kcal65.5g319.5g44.8g15.7g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132