Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta93g335kcal12.1g65.2g2g3.3g
Kuivahiiva, annos 11g3.4g12kcal1.5g1.4g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 72g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow7.2g65kcal0g0g7.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana355g824kcal27.2g133.2g18.8g6.6g
Valittu annoskoko178g412kcal13.6g66.6g9.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna89g206kcal6.8g33.3g4.7g1.7g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132