Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta112g402kcal14.5g78.2g2.3g3.9g
Kuivahiiva, annos 11g4.1g15kcal1.8g1.6g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 87g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow8.6g77kcal0g0g8.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana426g989kcal32.6g159.6g22.2g7.8g
Valittu annoskoko213g494kcal16.3g79.8g11.1g3.9g
Annoskoko puolitettuna107g247kcal8.2g39.9g5.6g2g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132