Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1192g4291kcal154.9g834.3g25g41.7g
Kuivahiiva, annos 11g44g158kcal19.7g17.5g2.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 925g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow92g825kcal0g0g91.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4544g10547kcal349.2g1703.6g238.6g83.4g
Valittu annoskoko2272g5273kcal174.6g851.8g119.3g41.7g
Annoskoko puolitettuna1136g2637kcal87.3g425.9g59.7g20.9g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132